CIS dunnefilm zonnepanelen2016-11-04T08:37:55+00:00

CIS dunnefilm zonnepanelen

Mooier, beter en de beste opbrengst

Dunnefilm zonnepanelen zijn er in diverse soorten, maten en vermogens. In het beginstadium waren er zogeheten amorf silicium dunnefilm zonnepanelen. Standaard werden deze panelen geleverd in een afmeting van 110x140cm met een maximaal vermogen van 100Wp. Tegenwoordig zijn CIS (Copper Indium Selenium) zonnepanelen de meest bekende enzonnepanelen Heerlen geproduceerde. CIS zonnepanelen ontwikkelingen zijn al in de tachtiger jaren gestart en sinds 2004 worden deze soort panelen in massa geproduceerd.

CIS zonnepanelen leveren een hoger rendement

Omdat CIS zonnepanelen beter functioneren onder de niet optimale omstandigheden (ochtend, avond en bewolking) leveren ze op jaarbasis meer energie dan in vergelijking poly of mono zonnepanelen. Het nadeel is dat het vermogen per m2 wat lager is, waardoor er soms minder vermogen geplaatst kan worden. Door de afwijkende maten van 158x66cm of 120x100cm kan de dakoppervlakte wel beter benut worden.

Opbrengstverschillen

CIS zonnepanelen

Schaduw

De opbouw van CIS zonnepanelen is anders als normale zonnepanelen. Waarbij normale zonnepanelen ook in het zonnepaneel zelf onderhevig zijn aan serieschakelingen van de zonnecellen, is dit bij CIS minder aan de orde. Bij schaduw op het oppervlakte van CIS zonnepanelen daalt enkel het vermogen van het beschaduwde oppervlakte. Vanwege de serieschakeling bij normale zonnepanelen daalt het vermogen verder.

Betrouwbaarheid

CIS zonnepanelen worden als sinds de jaren 80 ontwikkeld en zijn in tegenstelling tot wat veel partijen beweren uiterst betrouwbaar. Duurtesten welke zijn uitgevoerd door verschillende onafhankelijke testbureaus komen allen tot de dezelfde conclusie; de degradatie van de CIS zonnepanelen is niet anders als van conventionele zonnepanelen.

Esthetisch

Volledig zwart zonder strepen of kleurafwijkingen van de zonnecellen. Wanneer u wilt gaan voor de esthetisch meest verantwoorde oplossing, is er buiten dunnefilm geen beter alternatief. De panelen kunnen geleverd worden met en zonder frame waardoor eventuele vuilophoping in de randen van het zonnepaneel worden tegen gegaan. Wanneer er eventueel nog gewerkt wordt met zwarte montageprofielen, is het plaatje compleet om op de mooist mogelijke manier energie op te wekken middels de zon.

Minder gevoelig voor warmte

Zonnepanelen hebben in tegenstelling tot wat veel mensen denken enkel licht nodig om te functioneren. Warmte beïnvloed het vermogen van de zonnepanelen. Tijdens het verlaten van de fabriek worden alle zonnepanelen getest op het vermogen, dit gebeurd met een zonnecel temperatuur van 25 graden. Het vermogen en daarmee ook de opbrengst daalt aanzienlijk naarmate de zonnepanelen op het dak warmer worden. Bij mono of poly zonnepanelen daalt het vermogen per gestegen graden boven de 25 met ca. 0,45%. Bij CIS zonnefilm zonnepanelen daalt het vermogen minder met 0,35%.

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN