« Terug

Zonnepanelen aansluiten op 1-fase of op 3-fases?

Zonnepanelen kunnen zowel op 1-fase als op 3-fases worden aangesloten. Wij zien steeds vaker huishoudens overstappen op 3-fases, mede door de aanschaf van een elektrische auto, het overstappen op elektrisch koken of de aanschaf van een warmtepomp.

Bij de aanschaf van een zonnepaneelinstallatie is het soms noodzaak om over te stappen op 3-fase, in verband met het hogere vermogen dat benodigd is. Voordelen van een 3-fase aansluiting zijn:

1. Hoger vermogen: 3-fase systemen kunnen een hoger vermogen verwerken, wat gunstig kan zijn voor grotere zonnepaneelinstallaties en/of bij toekomstige uitbreidingen.
2. Evenwichtige belasting: 3-fase stroom zorgt voor een evenwichtige belasting in het huis en elektriciteitsnetwerk, waardoor er minder kans is op overbelasting of storingen.
3. Efficiëntie bij zware belasting: Bij zware belastingen presteren 3-fase systemen beter en zorgen ze voor een stabielere stroomtoevoer.

Het nadeel is dat een verzwaring via de netbeheerder aan zal moeten worden gevraagd. Het proces is vrij eenvoudig en de kosten zijn normaliter redelijk te overzien.

Iedereen heeft minstens een 1-fase aansluiting in huis. Het voordeel is dat er dan geen kosten bij komen kijken, mocht het aantal zonnepanelen hier op passen. D

Het kiezen tussen een 1-fase of 3-fase aansluiting voor zonnepanelen hangt af van de grootte van de installatie, de huidige elektrische infrastructuur en de toekomstige uitbreidingsplannen. Wij zitten graag met je samen om zowel de efficiëntste als de meest gunstige oplossing voor jou in kaart te brengen.

 


Deel dit artikel:

Centrale seriele omvormers

Als tegenhanger van micro-omvormers, zijn er de seriele omvormers. Waar micro-omvormers achter de zonnepanelen worden geplaatst en deze vervolgens direct op de meterkast worden aangesloten, wordt een seriele of centrale omvormer in huis geplaatst. Vanuit daaruit wordt de omvormer op zijn beurt weer aangesloten op de meterkast. Een dergelijke omvormer...

Waarom glas-glas zonnepanelen?

Diepzwart 30+ jaar garantie Hoge vermogensgaranties Hogere opbrengsten Vergelijke onze glas-glas zonnepanelen. Wij geven de voorkeur aan glas-glas zonnepanelen en bieden prachtige diepzwarte (full tot ultra black) glas-glas zonnepanelen. Het oog wil ook wat, maar glas-glas zonnepanelen bieden meerdere voordelen. Grofweg zijn er twee soorten zonnepanelen wat betreft de opbouw;...

Waarom micro-omvormers?

Lange garanties | 20 jaar Monitoren van individuele zonnepanelen Schaduwoptimalisatie Geen omvormer in huis Makkelijk uit te breiden met extra zonnepanelen Vaak kiezen wij als IkWordGroen voor parallel schakelingen met micro-omvormers van APsystems (Video micro-omvormers van APsystems). Deze micro-omvormers hebben een garantie van 20 jaar, in tegenstelling tot 10-12 jaar...

Service

Bel ons op

045-5690525 Bereikbaar van 09:00–12:00 en 13:00–17:00

Stel je vraag via e-mail

info@ikwordgroen.nl