Zonnepanelen kopen of financieren « Terug

Zonnepanelen kopen of financieren

Het besluit om zonnepanelen aan te schaffen, kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de kosten. In veel gevallen kunnen zowel het kopen van zonnepanelen als het zoeken naar subsidies aantrekkelijke opties zijn, afhankelijk van jouw financiële situatie en doelstellingen. Hieronder bespreken we beide opties om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen:

Het kopen van zonnepanelen

Het bezitten van zonnepanelen is een langetermijninvestering. Hoewel de initiële kosten hoog kunnen zijn, kunnen ze zichzelf in de loop der jaren terugverdienen door de besparingen op uw elektriciteitsrekening.

Zonnepanelen kunnen de waarde van de woning verhogen. Potentiële kopers kunnen de lagere energiekosten als een aantrekkelijke eigenschap beschouwen, wat de verkoopwaarde kan verhogen.

Door zonnepanelen te kopen, wordt je minder afhankelijk van traditionele energieleveranciers. Je kunt je eigen schone energie opwekken en mogelijk zelfs overtollige energie terugleveren aan het elektriciteitsnet, waardoor je extra inkomsten kunt genereren.

Subsidies en financieringen

Subsidies kunnen een aanzienlijk deel van de kosten van uw zonnepaneelsysteem dekken, waardoor de initiële investering betaalbaarder wordt. Ook thuisbatterijen kunnen mee worden gefinancierd.  Het warmtefonds biedt interessante financierings opties aan.

Het gebruik van subsidies voor zonnepanelen kan bijdragen aan een snellere overgang naar schone energie en het verminderen van de ecologische voetafdruk.

De keuze tussen het kopen van zonnepanelen en het zoeken naar subsidies hangt af van de financiële situatie en de doelstelling Het is raadzaam om te overleggen met een adviseur wat het beste bij je past. In sommige gevallen kan een combinatie van beide strategieën ook een haalbare en kosteneffectieve oplossing zijn.


Deel dit artikel:

Meer artikelen

Bekijk al het nieuws »
Werken bij IkWordGroen

Waarom werken bij IkWordGroen? IkWordGroen is een dynamisch bedrijf waar passie voor duurzaamheid en betrokkenheid voor de klant én het team centraal staat. Wij vinden een gezellige en informele sfeer belangrijk. Hard werken hoort erbij, tegelijkertijd komen we heel graag en met plezier naar het werk. Wij hebben al duizenden...

Zonnepanelen verplicht vanaf 50.000 kwh per jaar

Bedrijven en instellingen voor wie de terugverdientijd minder dan 5 jaar bedraagt, zijn per 1 juli 2023 verplicht zonnepanelen te laten installeren. Vanaf die datum wordt de energiebesparingsplicht aangepast. De energiebesparingsplicht verplicht bedrijven en instellingen die jaarlijks ten minste 50.000 kilowattuur stroom of 25.000 kubieke meter aardgas gebruiken om alle...

SDE++ subsidie 2024 MKB

Na prinsjesdag is bekend geworden dat er 8 miljard euro SDE++ subsidie wordt gereserveerd voor bedrijven en organisaties die duurzame of hernieuwbare energie produceren of CO2 reduceren. Minister Jetten van Klimaat en Energie heeft aangekondigd dat er zowel in 2024 als in 2025 acht miljard euro subsidie beschikbaar zal zijn....