« Terug

De technische schouw bij een zonnepaneelinstallatie

Na de opdracht worden er tweetal afspraken vastgelegd. De belangrijkste is natuurlijk de installatie zelf, de tweede is de technische schouw tbv de voorbereiding van de installatie.

De adviseur heeft een en ander met luchtfoto’s en wellicht ter plek al in kaart kunnen brengen. Helaas (en gelukkig) kunnen we met luchtfoto’s echter niet binnen kijken en alles zien. Om verrassingen zoveel mogelijk voor te zijn, komen we daarom even langs om een en ander in kaart te brengen en door te nemen:

  • Legplan: papier is geduldig, alhoewel een luchtfoto behoorlijk nauwkeurig is, is niet alles zichtbaar en meten we voor de zekerheid nog even alles na. Zijn er misschien pijpjes die in de weg zitten, etc.
  • Staat van het dak: hoe is het met de staat van de pannen, de panlatten, de nok of het bitumen van het platte dak?
  • Meterkast: wat is er nodig, is er voldoende plaats aanwezig in de meterkast, is er een hoofdschakelaar aanwezig, is er sprake van 1-fase of 3-fases. Moet er wel/niet een verzwaring van de meterkast aan worden gevraagd?
  • Kabelroute: gaan we binnendoor of langs het huis (vaak achter hemelwaterafvoer), is er sprake van een kruipruimte of kelder, waar ligt de meterkast in huis, waar gaan we doorboren, witte of grijze buis. moet er een dakdoorvoer worden gebrand?
  • Bereikbaarheid: onze IkWordGroen bussen hebben wat plaats nodig. Soms komen we zelfs met een kraan, daar is nog meer plaats voor nodig en wordt speciaal afgestemd. Wellicht dat er wat ruimte moet worden gereserveerd.
  • Veiligheid: welke middelen moeten er worden gebruikt, is er plaats voor een steiger, dient de kraan in te worden gezet?

Al met al neemt de de schouw neemt meestal 15 tot maximaal 45 minuten in beslag. Stel graag alle nog openstaande vragen aan de schouwer, hij spreekt deze graag met u door.


Deel dit artikel:

De technische schouw bij een zonnepaneelinstallatie

Na de opdracht worden er tweetal afspraken vastgelegd. De belangrijkste is natuurlijk de installatie zelf, de tweede is de technische schouw tbv de voorbereiding van de installatie. De adviseur heeft een en ander met luchtfoto’s en wellicht ter plek al in kaart kunnen brengen. Helaas (en gelukkig) kunnen we met...

Voorbereiden op de zonnepaneelinstallatie

Om zo goed mogelijk voor te bereiden op de installatie zijn een paar zaken van belang. Toegankelijkheid: zorg er voor dat ruimtes waar gewerkt moet worden toegankelijk worden gemaakt, denk daarbij aan de meterkast en de ruimte waar een eventuele omvormer komt te hangen. Meterkast: houdt er rekening mee dat er...

Dag van montage van de zonnepanelen

Op de dag die met je af is gestemd, komen de IkWordGroen monteurs vol frisse groene energie bij je langs.   Het weer speelt natuurlijk wel een rol, wij hopen altijd op goed weer. Bij (veel) regen, storm, tropische temperaturen, sneeuw of vorst kan het voorkomen dat wij ivm met de...

Service

Bel ons op

045-5690525 Bereikbaar van 09:00–12:00 en 13:00–17:00

Stel je vraag via e-mail

info@ikwordgroen.nl