« Terug

Micro-omvormers APsystems | Geen verbinding of data

Mocht de zonnepanelen installatie of een deel niet werken geen verbinding maken, controleer dan eerst de netwerkkabel van de communicatiemodule (ECU) of wifi verbinding.

ECU communicatiemodule APsystems

Een wijziging van internetprovider of wifi wachtwoord bij een draadloze verbinding betekent bijvoorbeeld dat er opnieuw een verbinding gemaakt dient te worden.

Ik krijg geen verbinding met mijn installatie (wifi)

Geen zorgen, er is zeer waarschijnlijk geen opbrengstverlies. Neem de volgende stappen om de wifi verbinding te herstellen:

Video instructies voor het instellen/herstellen van de wifi verbinding. 

  • Download de APS ECU app op uw telefoon.
  • Druk aan de zijkant van de ECU 1-2 seconden op het knopje AP
  • Ga naar de WiFi verbindingen op uw telefoon
  • Selecteer de ECU_R_serienummer module
  • Vul het wachtwoord 88888888 in
  • Open de ECU app
  • Controller de verbinding, er wordt “ECU connected” weergegeven in het hoofdscherm onder “system power”
  • Klik rechtsonder op settings en vervolgens op WLAN
  • Selecteer uw eigen WiFi netwerk
  • Vul het wachtwoord in van uw eigen WiFi netwerk

Verbindt voor een bekabelde verbinding de ECU communicatiemodule van Apsystems met een internetkabel met de router of het modem.

Ik krijg geen verbinding met mijn installatie (bedraad | UTP kabel)

Geen zorgen, er is zeer waarschijnlijk geen opbrengstverlies. Check of de ECU nog steeds is aangesloten op het stopcontact en de internetkabel/UTP kabel in de router en ECU is gestoken. Soms blokkeert bij een bedrade verbinding de router de internetprovider de communicatie. Neem in dat geval contact op met de interprovider om de LAN poorten open te laten zetten. Bij een correcte werking branden beide LED’s op de ECU communicatiemodule. Mocht een van de twee LED’s niet branden, dan kan het zijn dat de communicatie tussen de ECU en het internet onderbroken. Dit heeft geen invloed op de werking van de zonnepanelen, enkel op de online monitoring. Als alternatief is een draadloze verbinding in te stellen. Video instructies voor het instellen/herstellen van de wifi verbinding. 

Er staat NC bij een of meerdere zonnepanelen?

Geen zorgen, er is zeer waarschijnlijk geen opbrengstverlies. NC staat voor no connection en betekent dat de ECU communicatiemodule geen contact heeft kunnen maken met de micro-omvormer op het dak. Dit kan wel eens voorkomen, met name in de winter. Ook bij relatief grote afstanden tussen communicatiemodule en omvormer kan dit voorkomen. ’s Ochtends wordt er bij de initiële opstart eenmalig contact gemaakt met de micro-omvormers. Mocht de verbinding in de ochtend niet tot stand gebracht kunnen worden, zal het systeem het de volgende dag weer proberen. Deze melding verdwijnt in de meeste gevallen dus vanzelf. De zonnepanelen werken met deze melding gewoon door. Mochten zonnepanelen relatief ver van de communicatiemodule staan (3 verdiepingen) of mochten er veel obstructies zijn, overweeg dan de communicatiemodule dichter bij de zonnepaneelinstallatie te plaatsen en eventueel via wifi te verbinden. Video instructies voor het instellen/herstellen van de wifi verbinding. 

Aan de hand van de teruglevering op de slimme meter is snel na te gaan of er verder niks anders aan de hand is. Op zonnige dagen met weinig apparaten aan zal een actueel vermogen in de min te zien zijn, over enkele dagen zal de teruglevering hoog/laag bovendien langzaam oplopen.

Kijk eventueel in de meterkast of de door ons geplaatste zekering nog is ingeschakeld, deze staat bij een correcte werking naar boven. Staat deze naar onder, zet de zekering dan in de juiste positie. 


Deel dit artikel:

SolarEdge | Geen verbinding of data

Mocht de SolarEdge zonnepanelen installatie geen verbinding maken, controleer dan eerst de netwerkkabel van de omvormer of de wifi verbinding.  Een wijziging van internetprovider of wifi wachtwoord bij een draadloze verbinding betekent bijvoorbeeld dat er opnieuw een verbinding gemaakt dient te worden. Een correcte werking van de internetverbinding is van...

Goodwe omvormer | Wifi verbinding

Neem de volgende stappen om de wifi verbinding van je Goodwe omvormer opnieuw tot stand te brengen.  Wifi instructies Goodwe  

Zonnepanelen schoonmaken

Zonnepanelen liggen onder een hoek van minstens 10 graden, waarbij ze in principe zelfreinigend zijn. In de praktijk zien we dat een zonnepaneel toch behoorlijk vuil kan worden, zeker na lange periodes van droogte. Denk aan zand, stof, stuifmeel, bladeren, vogelpoep, etc. Theoretisch kan dit tot een lagere opbrengst leiden,...

Service

Bel ons op

045-5690525 Bereikbaar van 09:00–12:00 en 13:00–17:00

Stel je vraag via e-mail

info@ikwordgroen.nl